Categorized | Economia

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats adverteix que s’haurà de fer un exercici d’austeritat “sense precedents” per corregir el dèficit

Alfonso Alonso avisa a Catalunya de Ràdio que els pressupostos generals de l’Estat hauran “d’acreditar” que Espanya és un país “amb el qual es pot confiar”

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, avança que els pressupostos generals de l’Estat que es presentaran el pròxim 30 de març suposaran un exercici “d’esforç i austeritat sense precedents”, i els situa com a conseqüència directa d’uns darrers anys de “vertadera irresponsabilitat” del govern de Zapatero. “És com si estiguéssim vivint la ressaca després d’una gran festa”, ha dit Alonso en declaracions a ‘El Matí’ de Catalunya Ràdio.

Espanya va tancar el 2011 amb un dèficit públic provisional del 8,51%, 2,51 punts per sobre del 6% acordat amb Brussel·les. Per reduir aquest desviament fins a l’objectiu del 4,4% per al 2012, el govern espanyol haurà de retallar aquest any uns 44.115 milions. En realitat, però, serien 29.015 milions més, després que amb la pujada de l’IRPF i el primer pla d’ajust aprovat l’executiu calculi haver estalviat uns 15.100 milions.

Alonso ha dit que el govern espanyol té una “papereta” molt difícil, perquè ha d’actuar amb “justícia” a la vegada que ha d’emprendre polítiques per “recuperar” la confiança dels mercats.

El PP, però, no ensenya les cartes i evita dir, de moment, com es concretarà aquest nou ajust als pressupostos, si amb més retallades o amb un nou increment d’impostos, com ara l’IVA. Alonso sí que deixa clar que “s’haurà de revisar la cartera de serveis i ajustar-la, deixant de banda la demagògia”. En aquesta línía, no ha tancat la porta a mesures que ja ha aplicat la Generalitat, com el copagament sanitari, malgrat que fins ara no l’hagin “considerat” com la via més “eficaç”, ha recordat.

El portaveu del PP confia que Brussel·les retoqui l’objectiu de dèficit per tal que el govern espanyol pugui complir amb els límits acordats i perquè l’ajust sigui menor. L’ARA ja va avançar que l’executiu de Rajoy ha obert negociacions.

Alonso, que ha apel·lat a la responsabilitat de “tots els espanyols” per superar l’actual conjuntura econòmica, ha recordat que “anem tots en el mateix vaixell” i , en aquest sentit, ha lamentat que el PSOE es “llanci” al carrer per “potenciar el crit abans que el diàleg”, i ha advertir els socialistes que “no poden fugir de la responsabilitat de l’herència que han deixat”, ha conclòs.

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va anunciar la setmana passada que presentarà els pressupostos del 2012 el 30 de març, cinc dies després de les eleccions andaluses. Tot i que va avançar que els comptes seran “més austers” que els de l’any passat, es va mostrar confiat que no es tradueixin en revoltes socials. “Si les mesures que prenem són percebudes com a justes i equitatives, s’entendran”, va dir. L’executiu anunciarà la primera quinzena de març les seves projeccions i fixarà un sostre de despesa “prudent” basat en una previsió d’ingressos “sensata i raonable” i un objectiu de dèficit per a totes les administracions.

http://www.ara.cat/politica/Alfonso_Alonso-PP-pressupostos_0_654534642.html

Comments are closed.

Translator

Translator by Yellingnews

Categorías

Noticias más vistas

Noticias por fecha

enero 2020
L M X J V S D
« feb    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031