Categorized | Economia

Totes les obres pendents de Foment a Catalunya

Totes les obres pendents de Foment a Catalunya

El ministeri només ha acabat el 10% dels projectes acordats amb la Generalitat

Imatge de la N-II a Girona al tram Sils-Caldes
Imatge de la N-II a Girona al tram Sils-Caldes
Imatge de la N-II a Girona al tram Sils-Caldes
El Quart Cinturó, al tram Olesa-Viladecavalls
La Nacional II, a Girona al tram Medinyà-Orriols
N-340, variant de Vallirana
N-340 Variant de l'Aldea
Enrere
Endavant

El Ministeri de Foment ha deixat ‘abandonades’ diverses obres arreu de Catalunya. De fet, només s’han acabat el 10% dels projectes acordats amb la Generalitat en els darrers anys. Com a exemple, la construcció del desdoblament de la Nacional II a Girona, la variant de la N-340 al seu pas per l’Aldea o el Quart Cinturó, entre Olesa i Viladecavalls, s’ha aturat, segons ha denunciat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, al Parlament.

Recoder ha afirmat, durant una interpel·lació al Govern sobre les inversions de l’Estat en infraestructures, que “s’han acabat només un 10 per cent de les obres; la resta o ni tan sols s’ha iniciat o bé s’ha iniciat però s’ha aturat”. “El Ministeri de Foment havia de gastar 2.510 milions d’euros i només s’han licitat 707″, ha afegit.

El conseller ha manifestat també que “més de la meitat d’obres d’aquelles que es van pactar estan ni tan sols en projecte i n’hi ha un 20 per cent que no té ni tan sols el termini…, perdó, l’estudi informatiu. I de què parlem? Parlem d’obres secundàries? No, parlem d’obres que no són supèrflues, que són molt importants: el desdoblament de la Nacional II a Girona, obres que porten tres anys aturades, i una carretera que té una intensitat mitjana diària de trenta mil vehicles”.

El cas de la Nacional II, però, no és l’únic. El conseller, que a més a mostrat fotografies de projectes aturats durant la seva intervenció al Parlament, ha parlat de casos com el de la unió de l’AP_7 i l’A-2 a Castellbisbal, que “està paralitzada”, les obres de l’A-27 a Valls-Montblanc, l’A-14, entre Lleida i Almenar, la variant de l’Aldea o “els accessos a Tarragona, la T-11, etcètera”.

“Aquestes són les que s’han iniciat, però per licitar: el carril bus-VAO de la B-23, l’entrada a Barcelona des de Molins de Rei; l’A-7 entre el límit de Castelló amb Vandellós; l’A-26 entre Figueras i Besalú; la variant de Ribes de Fresser; la Nacional 230 al límit d’Osca, entre el límit d’Osca i el túnel de Viella; la Nacional 260 de la Seu d’Urgell al Pont de Suert, o la Nacional 240 de Riudecols a Manresa”, ha afegit abans de parlar també de “la variant de Vallirana”.

 

http://politica.e-noticies.cat/totes-les-obres-pendents-de-foment-a-catalunya-58665.html

Comments are closed.

Translator

Translator by Yellingnews

Categorías

Noticias más vistas

Noticias por fecha

septiembre 2018
L M X J V S D
« feb    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930